A | A | A

HOME   |   WORD LID   |   CONTACT
print deze pagina

14de Vlaams Congres Palliatieve Zorg - Schrijf u nu in !

Drie netwerken van de provincie Oost-Vlaanderen organiseren samen met de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen, het 14de Vlaams Congres Palliatieve Zorg,'De laatste pijn voorbij'.

Het congres gaat door op dinsdag 26 september 2017 van 13u tot 18u30 in de Capitole in Gent. Alle informatie en het programma kunt u terugvinden in de flyer: KLIK HIER.

Inschrijven kan via deze link. Wie voor 30 juni 2017 inschrijft betaalt 50 euro, na deze datum betaalt u 60 euro. Uiterste inschrijvingsdatum: 12 september 2017.

Is dit de eerste keer dat u onze website bezoekt?

Lees hier meer over wat palliatieve zorg is, hoe palliatieve zorg in Vlaanderen georganiseerd is en waaruit het palliatief zorgaanbod in uw buurt bestaat.Wat is palliatieve zorg?

Klik hier voor de definities palliatieve zorg

Klik hier voor enkele feiten en cijfers over palliatieve zorg


Wilsverklaring

Klik hier voor meer informatie betreffende de wilsverklaringen

Over vroegtijdige zorgplanning


Nieuwe publicaties van de Federatie 

Alles over het levenseinde
Wegwijs in palliatieve zorg

Dit volledige naslagwerk biedt een overzicht van alle aspecten van de zorg aan het einde van het leven en helpt om de beste weg te vinden om hier mee om te gaan. Meer info

Levenseinde. Naar een ethisch kader. Een werkboek voor zorgverleners

‘Levenseinde. Naar een ethisch kader. Een werkboek voor zorgverleners' (Lannoo Campus) werd geschreven door dr. Ruth Piers PhD, dhr. Linus Vanlaere PhD, mevr. Sylvie Tack PhD, mevr. Annick Vansevenant en de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen. 

Het werkboek biedt ethisch gedreven zorgverleners een stap-voor-stapaanpak met een waaier aan hulpmiddelen en leervormen.
Klik hier voor meer info


Visienota Palliatieve Zorg 2020
Werken aan morgen, zorgen voor vandaagBijzondere beroepsbekwaamheid palliatieve zorg

In de rubriek VTO vindt u een aparte webpagina bijzondere beroepsbekwaamheid met meer info over dit thema. Op deze pagina kan u ook doorklikken om een bijkomende vraag te stellen of een opmerking te geven.

Nieuw: 'MIJN WENSEN voor mijn gezondheidszorg. Leidraad bij vroegtijdige zorgplanning'© 

De kwaliteit van zorg hangt nauw samen met de mate van afstemming die bereikt is tussen het zorgteam, de patiënt en zijn of haar naasten. Het PST van UZ Leuven ontwikkelde hiervoor ‘MIJN WENSEN voor mijn gezondheidszorg’©, een gespreksleidraad bij vroegtijdige zorgplanning, die patiënten en hun naasten de kans biedt om hun zorgnoden en behandelwensen te verduidelijken, zodat artsen en zorgteams die voorkeuren kunnen vertalen naar gepaste behandelafspraken.

Patiënten en zorgverleners die ‘MIJN WENSEN voor mijn gezondheidszorg’© willen gebruiken, kunnen de leidraad hier downloaden. Zorgverleners wordt aangeraden om ook de begeleidende brochure grondig door te nemen: Traject Vroegtijdige Zorgplanning.

Derde druk beschikbaar van het boekje 'Samenvatting van de richtlijnen palliatieve zorg' 

De derde druk van het handig boekje met de steekkaarten van de verschillende pallialine richtlijnen (www.pallialine.be) is nu beschikbaar aan 10 euro voor leden of aan 12 euro voor niet-leden!
OPGELET: dit boekje is uitzonderlijk enkel via de Federatie verkrijgbaar! Via mail op info@palliatief.be.

'Tot in den draai'
Huur en aankoop van de dvd

Aankoop door particulieren:
De DVD is te koop voor particulieren aan 20 euro (excl. verzendingskosten). De DVD is dan uitsluitend bestemd voor privégebruik. Te bestellen via: Filip Loobuyck.

Lidorganisaties FPZV:
Enkel leden van de Federatie kunnen de DVD bij ons aankopen voor 20 euro (excl. verzendkosten) èn deze bovendien ook (kosteloos) gebruiken voor vertoningen mits de vertoning georganiseerd wordt door leden van de Federatie en mits er geen inkomprijs voor wordt gevraagd. Indien er wel een inkomprijs wordt gevraagd dient de organisatie contact op te nemen met Filip Loobuyck voor afspraken rond vertoningsrechten.

Meer info op de website.

Nieuwe pallialine richtlijn beschikbaar: "Vroegtijdige Zorgplanning voor personen met dementie"

Twee jaar na de publicatie van de generieke richtlijn 'Vroegtijdige zorgplanning (VZP)' is nu de aanvullende richtlijn 'Vroegtijdige zorgplanning bij personen met dementie' beschikbaar op www.pallialine.be.

De richtlijn kan je terugvinden via deze link.


Vormingsaanbod Federatie

Klik hier voor de opleidingen van de Federatie !

PICT: instrument voor het identificeren van palliatieve patiënten en de ernst van hun zorgnoden 

Lees hier meer over de resultaten van de PICT-studie

Op zoek naar een zinvol onderwerp voor een wetenschappelijk onderzoek/thesis?

Klik hier voor meer informatie!De Federatie wordt gesteund door:


Giften zijn welkom

De Federatie probeert veel te realiseren met weinig middelen. Giften zijn daarom altijd welkom op ons rekeningnummer IBAN BE11 4362 1621 1948 en BIC KREDBEBB met vermelding 'gift'. Hartelijk dank!

Een goed doel opnemen ...

... in uw testament (duolegaat) kan fiscaal bijzonder interessant zijn. Klik hier voor meer info